Sürekli yeni aplikasyonların, sosyal medya uygulamalarınını çıktığı günümüzde Clubhouse gündeme bomba gibi düşmüştü. Özellikle yeni çıkan sosyal medya uygulamalarının arasında piyasada tutunmayı başarılı bir pazarlama stratejisiyle başaran Clubhouse tarzıyla, davetiyeyle üye olunmasıyla ve diğer sosyal medya uygulamalarından farklı olmasıyla herkes tarafından konuşulur olmuştu. Şimdi uygulamanın ikonunu değiştirerek yeniden gündem oldu. Peki akıllarda soru işaretleri oluşturan, kullanıcıların merak ettiği, soru şu: Clubhouse’un simgesindeki kadın kim?
Clubhouse sohbet odaları oluşturup, yönetilebilen sesli bir sohbet uygulaması. Bu uygulamayı bu kadar özel kılan ise kullanıcıların davetiyeyle üye olabilmesi. Yani sizi bir arkadaşınız davet etmezse uygulamaya üye olamıyorsunuz. Hatta internette davetiye satışları görmek bile mümkün! Burada dikkat etmeniz gereken şeyse şu: sizi davet eden kişiyi profilinizden silemiyorsunuz. Hatta uygulamaya kaydolurken yazdığınız isminizi bile değiştiremiyorsunuz. En azından şimdilik. O yüzden dikkat etmekte fayda var.
Gelelim yeni uygulama simgesindeki kadına. Kim bu kadın ve neden Clubhouse kendisini uygulamasına simge yaptı. Uygulamanın geliştiricisi mi, bilim insanı mı yoksa ünlü bir sanatçı mı?
Dandara PAGU Kimdir?
Öncelikle bu kadının adı Dandara PAGU. Brezilya’nın Kuzeydoğu bölgesindeki bir eyalet olan Pernambuco, Recife’de doğdu. Burası ülkenin en fakir bölgelerinden biri ve dünyadaki en doğal güzellikleteki yerlerinden biri. Şirket(Clubhouse), yaptığı açıklamada , 4’ü çocukken vefat eden 12 çocuktan biri olduğunu ifade etti.
Kendisi bir aktivist, bir yapımcı ve insan hakları, özellikle de siyahi kadın hakları mücadelecisi. Dandara Pagu için ırkçılık karşıtlığı, herkesin hayatını iyileştiren ortak bir yolculuk.
Irkçılığa ve şiddete maruz kalmış birinin aynı konudaki tartışmaları yönetme yükünü üstlenmesi pek adil görünmüyor. Ama Pagu bunu sonsuz bir netlik ve inanılmaz bir zarafetle yapıyor. Ayrıca enerjisi de görmezden gelinemeyecek kadar yüksek.
PAGU: “Irkçılık ne yazık ki herkesi etkileyen bir hastalık. Bazı insanlar daha fazla acı çekecek, diğerleri daha az acı çekecek. Siyahilerin bunu açıklama zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum… ama Tanrı ve Orishalar sayesinde benim için terapide zaten çözdüğüm şeyler hakkında konuşurken kendimi sakin hissediyorum. Bunu kendi içimde çözdüm ve bugün bunun hakkında konuşabiliyorum. Cinsel şiddete uğradım, çok şey yaşadım… Prensiple hareket ediyorum. Biri beni dinliyorsa veya beni dinlemek istiyorsa değişmek ister” dedi.
Peki siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtebilir, kaldırılmasını istediğiniz içerik varsa bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz. Takipte kalın !